MAN TGE L3H3 4×4 s patrovými postelemi

Vestavba do vozu MAN TGE L3H3 ve verzi 4×4 je určena pro 4 osoby (2 dospělé a 2 děti) na jízdu i na spaní, a je atypická svým rozložením, které bylo navrženo dle přání zákazníka. Spaní je umístěno v zadní části vozu a je řešeno formou dvou dvoulůžkových paland nad sebou. Výhodou takového uspořádání jsou pevná lůžka pro 4 osoby bez nutnosti rozkládat přídavné dvoulůžko ze sedačky v přední části vozu. Nutno jen podotknout, že taková dispozice by nebyla příliš vhodná pro osoby vyššího vzrůstu, jelikož délka spodního lůžka dosahuje cca 180 cm, vrchní lůžko určené pro děti má cca 170 cm na délku. 

 

Sedadlo v druhé řadě bylo vybíráno s požadavkem na maximální pohodlí cestujících i na delších přejezdech, důležitým kritériem byly též ISOFIX pásy pro kotvení dětských sedaček

 

Jelikož zákazníci měli již bohaté zkušenosti z cestování obytnými auty, věděli dobře, co do vestavby chtějí zahrnout a jaké vybavení je pro ně zbytečné, protože jej stejně nevyužívají. Proto je například koupelnová kabinka vybavena pouze sprchou, ale ne vestavěnou toaletou. Prostor naopak dostala kuchyňka, kde nechybí plynový dvouplotýnkový vařič kombinovaný s vestavěným dřezem, ani lednice s velkým objemem.

 

Kromě standardních oken v bočních posuvných dveřích a v salonu byla navíc doplněna boční okna do obou křídel zadních dveří tak, abychom zajistili dostatek světla a čerstvého vzduchu i pro spodní lůžko. Světlo a větrání pro lůžko v patře pak zajišťuje výklopné střešní okno. Střešní okno s ventilátorem je umístěno v přední části vozu nad kuchyňkou. Všechna okna jsou samozřejmě vybavena sluneční clonou a moskytiérou.

Vestavba je vybavena nezávislým naftovým topením, tlakovým rozvodem vody vč. měření stavu nádrží s LED displejem, rozvody plynu v ocelových trubkách a elektroinstalacemi s LiFePO baterií dobíjenou z alternátoru, solárního systému i 230V externí přípojky. Veškeré použité elektro komponenty jsou od Victron Energy ve verzi Bluetooth SMART – promítají data do přehledné mobilní aplikace (zdarma k dispozici pro iOS i Android).