MERCEDES SPRINTER 4×4

Expediční dodávka Sprinter 4×4 budí svým exteriérem drsný dojem, uvnitř ale nabízí pohodlné zázemí pro 2-4 cestovatele. 

Zvenku na první pohled zaujme nástřik Raptor v kombinaci khaki zelené a černé, společně s černými doplňky, jako je pevnostní rám s LED osvětlením a navijákem, boční nášlapy, střešní zahrádka s rampou s dalšími LED světly, či zvýšené sání (snorkel). 

Uspořádání salonu je klasické, s otočnými pilotními sedadly a dvojsedadlem FASP ve druhé řadě, které lze rozložit na přídavné dvojlůžko. Kuchyň nabízí velkorysou pracovní plochu i dostatek úložných prostor, je vybavena kombinovaným dřezem s plynovým vařičem, lednice je umístěna do čela kuchyňské linky. Prostorná koupelna je vybavena sprchou a chemickým WC Thetford C400.

Dvojlůžko je umístěno na šířku a díky instalovaným rozšiřujícím bokům nabízí spaní o délce 2 metry. Pod postelí je garáž se skříněmi, které skrývají technologie.

Nádrž na čistou vodu o objemu 90 litrů je umístěna na boku garáže, odpadní nádrž je instalována na podvozku.

Dále je v garáži instalována plynová lahev Alugas s multiventilem a vnějším plněním. Ohřev vody i topení zajišťuje kombinovaná plynová Truma Combi C4. 

Elektro systém stojí na LiFePO4 baterii o kapacitě 260Ah. Ta je dobíjena boosterem z alternátoru, ze solárního panelu 400Wp a také ze sítě 230V. To zajišťuje Multiplus, který zároveň funguje jako měnič napětí s automatickým přepínáním síť/měnič.

Veškeré elektroinstalace jsou monitorovány systémem Cerbo GX od Victron Energy (stejně tak ostatní elektrokomponenty jsou značky Victron), který data promítá na vestavěný dotykový displej. Ten navíc nabízí nejen kompletní monitoring elektro systému, ale také hodnoty z několika teplotních čidel a zobrazuje aktuální stavy obou vodních nádrží.