VESTAVBA FIAT DUCATO L4H2 PRO 2-5 OSOB

Majitelé vozu Fiat Ducato L4H2, do kterého jsme realizovali vestavbu podle jejich specifických požadavků, budou jezdit kempovat obvykle sami ve dvou, přáli si však, aby měli možnost vzít s sebou kempovat občas také svá tři vnoučata. Z toho důvodu je vůz přetypován na jízdu pro 5 osob, kromě pilotních sedadel v kabině jsou zde instalovány také další 3 samostatné homologované sedačky. Tato 3 sedadla jsou instalována do lišt pomocí rychloupínacího mechanismu, lze je tedy snadno vyndat anebo opět vrátit na libovolné místo v lištách, a tak si mohou majitelé vestavby variabilně upravovat počet sedadel a jejich umístění podle toho, v kolika lidech se zrovna vydají na cestu.

V zadní části vozu je umístěno prostorné letiště. Spaní je primárně určeno pro 2 osoby, společně s dospělými se zde ale vyspí i jedno či dvě vnoučata, ostatní se případně vyspí na provizorním lůžku rozloženém přes přední sedadla. Postel je umístěna na délku vozu, na straně kuchyňky je dlouhá 2 metry, na straně koupelny je zkrácena tak, aby zbyl dostatek prostoru pro koupelnu a umístění sedaček okolo stolku.

V prostoru pod sedačkami jsou kromě úložných prostor umístěny také technologie (nádrž na čistou vodu a příslušenství pro tlakový rozvod vody, nezávislé naftové topení, plynový bojler, vestavná plnitelná lahev Alugas s multiventilem a elektroinstalace). 

Koupelna je v tomto autě vzhledem k potřebám zákazníků řešena minimalisticky, je zde umístěna pouze vanička se sprchou, bez vestavné toalety.

Naproti sezení, do prostoru bočních dveří, je umístěna kuchyňka s kombinovaným plynovým vařičem a dřezem, menší kompresorová lednice s mrazákem umístěná pod pracovní desku. 

Elektroinstalace jsou proto postaveny na komponentech Victron Energy v kombinaci s olověno-uhlíkovou trakční baterií o kapacitě 150Ah, baterii dobíjí kromě alternátoru a nabíječky ze sítě také solární systém. Veškeré použité elektro komponenty jsou ve verzi SMART, tedy s Bluetooth sledováním, a promítají data do přehledné mobilní aplikace, kterou lze zdarma stáhnout pro iOS i Android. 

Pro obložení jsou použity interiérové obkladové panely v příjemné, světle krémové barvě, které dokreslují útulná vzhled interiéru, jsou snadné na údržbu a díky prolisům zajistí maximální využití prostoru. 

Vůz byl již z výroby dodán s originálními prosklenými okny v zadních křídlech vozu a v bočních posuvných dveřích. Dodatečně jsme instalovali ještě boční posuvné okno k přídavným sedadlům. Jelikož tato okna nejdou vybavena žádným cloněním, nechali jsme všechna okna zatmavit pomocí speciální folie na okna, díky které je vidět ven, dovnitř však nikolik, a nechali jsme ušít na všechna tato okna odnímatelné termoclony. Dále je v zadní části vozu, nad postele, je instalováno výklopné střešní okno Dometic s roletkou a moskytiérou, v přední části vozu se nachází okno TurboVent s vestavěným elektrickým ventilátorem. Odtah vlhkosti z koupelny zajišťuje stropní ventilátor. 

Aby měl majitel vestavby možnost vůz výjimečně využít i pro přepravu věcí, je středová deska postele výklopná a do uličky tak lze v případě potřeby umístit i rozměrnější náklad. Kromě toho jsme na vůz instalovali tažné zařízení.