VESTAVBA IVECO DAILY MAXI

Vestavba do Iveco Daily Maxi je zajímavá hned několika řešeními, která vycházela z konkrétních požadavků zákazníka. 

Jednou z priorit byla oddělená koupelna od WC, proto jsou v prostoru mezi obytnou a spací částí vozu dvě samostatné kabinky naproti sobě. Dveře obou kabinek jsou navrženy tak, aby se jejich otevřením dala koupelna s WC propojit a vznikl tak velkorysý prostor pro osobní hygienu.

Druhým požadavkem bylo prostorné lůžko na délku vozu a pod ním velká garáž s dostatkem úložného prostoru na kempovací a sportovní vybavení včetně dvou kol. Nechybí praktické police a kotvící prvky pro uložení a uchycení vybavení, které s sebou zákazník vozí na své cesty.

Třetím, velmi zásadním požadavkem, byla energetická nezávislost vozu. Elektroinstalace jsou proto postaveny na komponentech Victron Energy vč. LiFePO4 trakční baterie s kapacitou 160Ah, baterii dobíjí kromě alternátoru a nabíječky ze sítě také ultra lehké solární panely o celkovém výkonu 400Wp. Topení a ohřev vody zajišťuje kombinované topení s bojlerem Truma Combi D6 v naftové variantě. Zásobu plynu na vaření zajišťuje vestavěná, venkem plnitelná lahev Alugas s multiventilem. Nádrž na čistou vodu má objem 125 litrů a odpadní nádrž je svařena na míru tak, aby co nejlépe sedla na podvozek. 

Vestavba je určena na jízdu pro 4, na spaní pro 2 osoby. Vestavba je vybavena homologovaným dvojsedadlem, jehož potah je sladěn s dekorem originálního čalounění pilotních sedadel. V případě, že by vestavba měla sloužit pro 4 osoby nejen na jízdu, ale i na spaní, mohlo by být alternativně použito rozkládací dvojsedadlo, které je homologováno pro jízdu pasažérů, jeho rozložením pak vznikne dvojlůžko.

Iveco se dočkalo nejen vestavby, ale také vyladění exteriéru – zejména pevnostního nástřiku Raptor na kapotě a discích kol, a také polepů navržených podle přání zákazníka. Nechybí ani markýza s osvětlenou okapničkou nad bočními dveřmi, venkovní pracovní světlo nad zadními dveřmi vozu, a venkovní přípojky na sprchu a plynový gril.

Fotogalerie realizace