VESTAVBA MERCEDES SPRINTER L3H2 4×4

Vestavba do Mercedesu Sprinter 4×4 je výrazná zejména kontrastem vnějšího offroadového designu s útulným interiérem v dekorech dřeva, se spoustou stylových detailů.

Dominantou vestavby je jednak prostorná postel, a zároveň velká kuchyňka. Dostatek úložného prostoru zajišťují stropní skříňky a prostorná garáž s velkými šuplaty na zátěžových pojezdech, které umožní přehlednou organizaci uloženého nářadí a vybavení. 

Mezi postelí a kuchyňkou se nachází posezení na mini gaučích s výsuvným stolkem. Gauče lze rozložit, čímž vznikne přídavné třetí lůžko. Vychytávkou je pak závěsný stropní stolek nad postelí na notebook.

Vestavba je navržena podle přání konkrétního zákazníka, a tak je zde vynechána koupelna, kterou si zákazníci nechtěli ubírat prostor ve vestavbě. K dispozici je však venkovní sprchová přípojka a pro případ nouze také přenosné WC.

Lithiová LiFePO4 takční baterie je dobíjena z alternátoru přes DC-DC měnič, ze solárních panelů anebo pomocí 230V kempové přípojky s nabíječkou. Zvláštností rozvodů elektro pak je rozvod i na 110V (nabíječka, 110V zásuvky) – zákazníci totiž s autem plánují cestovat nejen po Evropě, ale zamíří i do Ameriky, a díky 110V rozvodům budou připraveni i na místní podmínky.

Vytápění vozu zajišťuje nezávislé naftové topení Planar 4kW. Plynový vařič je napojen na vestavěnou plynovou lahev Alugas Multiventil 11 kg s vnějším plněním, kterou lze bez problémů plnit na LPG čerpacích stanicích pomocí vnějšího plnícího hrdla.
315157761_3003474813283263_6064236415617519454_n

67 000 km, 2 roky intenzivního provozu, teploty -20 st Celsia, +45 st Celsia, on the road, off the road, jízda, spaní, vaření, bydlení, odpočinek, zážitky, poznávání… To vše díky našemu Sprinteru, upravenému a nejen uvnitř vyrobenému u VejnyWood. Děkujeme Lence, Martinovi a klukům z dílny za skvěle odvedenou práci. Nejen při výrobě, ale také v průběhu našich cest byli skvělí, kdykoliv bylo potřeba cokoliv upravit, změnit a nebo konzultovat. Můžeme jen doporučit. V mnoha zemích nám auto neskrývaně záviděli! 🙂